ДЕНЬ СВЯТОГО ПАТРІКА

17 березня, в рамках оголошеного Президентом України Року англійської мови, відбувся культурологічний захід – День  Святого Патріка. Вчителями англійської мови Білінською Г.В. та Юрчук О.Д. було проведено позакласна зустріч, у якій взяли участь учні 5-А та 7-А класу. Діти познайомились з історією, традиціями та символікою свята. Протягом дня розгадували кросворди, загадки, грали в ігри, співали ірландські пісні, переглядали відео та приймали участь у вікторині.

saint patrick 1 

Інформація з Вікіпедії.
День Святого Патрика є найбільшим національним святом ірландців усього світу. 17 березня, коли відзначають свято, за поширеною легендою, у 461 році помер Святий Патрик, перший єпископ, заступник і борець за волю Ірландії.
В Ірландії, Північній Ірландії, на острові Монтсеррат і в канадській провінції Ньюфаундленд і Лабрадор День Святого Патрика відзначають як державне свято, присвячене святому заступнику Ірландії та ірландців.
Оскільки ірландці здавна емігрували по всьому світу, зокрема дуже значно у XVIII - на поч. ХХ століть, зокрема до Північної Америки, свято стало доволі популярним і в США та Канаді, причому не лише серед етнічних ірландців. Популяризації свята у Новому Світі посприяло влаштування своєрідних парадів, що відтоді є однією з відзнак свята. Вперше такий парад відбувся у Бостоні 1737 року, в Нью-Йорку ж святкування вперше пройшло у таверні «Корона і будяк» (англ. The Crown and Thistle Tavern) у 1756 році.
Вже у ХХ столітті свято стало популярним у континентальній Європі, а з настанням ери глобалізації з середини століття про День Святого Патрика стало відомо у цілому світі.

Посилання: https://uk.wikipedia.org/wiki/День_святого_Патрика

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica