КРИЗОВИЙ ЦЕНТР ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ

22 березня 2022 року для вчителів Херсонського Ліцей №51 Херсонської міської ради була організована та проведена онлайн-зустріч з практичним психологом Прибильською Ольгою Володимирівною з теми: «Надання психологічної допомоги собі, дітям та їх батькам, подолання наслідків стресу, викликаного ракетними обстрілами, воєнними та терористичними діями».

У ході зустрічі вчителі одержали корисну інформацію щодо особливостей реагування дітей різного віку на стрес та сприймання кризової ситуації. Ольга Володимирівна надала змістовні рекомендації педагогам щодо допомоги батьками, діти яких проявляють симптоми стресу; допомоги дітям під час гострої стресовій реакції. Психолог відповіла на запитання вчителів і зазначила, що кризова психологічна допомога не потребує глибокого розкриття і розмов про дитинство, а передбачає прості дієві вправи на подолання стресу, з якими й ознайомила вчителів під час зустрічі.
Зустріч мала чітке практичне спрямування. Прибильська О.В. провела імпровізований майстер-клас: продемонструвала вправу на стабілізацію «Спокійне місце всередині мене». Набуті навички вчителі можуть використати у роботі під час тренінгів з дітьми та батьками. Педагогічний колектив щиро вдячний за кваліфіковану консультацію з питань, що турбували, та сподівається на подальшу плідну співпрацю з Ольгою Володимирівною, розширення тематики зустрічей, проведення майстер-класів не тільки для вчителів, а й для учнів та їх батьків.

anticrisis

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica