ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ

Минає 207 років від дня народження нашого національного пророка, невмирущого генія слова, поета, драматурга, художника, політичного та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

За традицією, початок березня - це особливі для нашого народу дні, пов’язані  із Шевченківськими датами: народження (9 березня 1814 р.) та відходу у вічність (10 березня 1861 р.)

Славне ім’я  Кобзаря стало символом нації, а його творчість –  джерелом пізнання і натхнення, духовною основою, на якій була зведена незалежність Української держави.

Традиційно з нагоди вшанування пам’яті Великого Українця в НВК № 51 з 09.03. по 12.03.19 р. відбулись Шевченківські дні.

Т. Шевченко залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих шанувати історію рідного краю, героїв, які завжди готові до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.

Невмирущій славі генія українського народу було присвячено ряд тематичних заходів.

shevchenko days 01

У читальній залі шкільної бібліотеки оригінально оформлено тематичну виставку книжок «Вінок пошани Кобзарю». Учні 5х класів взяли участь у літературній вікторині «Чи знаєте ви Шевченка?». Успішно відбулася виставка ілюстрацій до поетичних творів Кобзаря та представлено змістовні стінгазети з широкою палітрою цікавих фактів із життя і творчості письменника. Учні залюбки взяли участь у конкурсі читців поезій Т. Шевченка. А старшокласники виявили бажання сучасно, за допомогою QR кодів, пройти квест «Тарасовими стежками».

shevchenko days 02

Заходи, організовані з нагоди 207-річчя від дня народження Кобзаря, ще більше об’єднали, згуртували дружній творчий колектив педагогів та учнів школи.

Твори Великого українця є актуальними і сьогодні – у часи, коли держава переживає важливі ключові моменти своєї новітньої історії.

Тож будьмо гідними продовжувачами Шевченківської справи, патріотами своєї землі.

З Днем народження, великий Поете України!

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica