КРАЄЗНАВСТВО: НОВІ ТРАДИЦІЇ ТА ЦІННОСТІ

У всіх бібліотеках закладів освіти нашої країни з 1 по 31 жовтня проходить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності».

local lore 1

У нашому Ліцеї № 51 значна увага приділяється краєзнавчий роботі як одного з напрямів національно-патріотичного виховання. Усі масові заходи проводяться у тісній співпраці з педагогами школи та читацьким активом.

Бібліотечно-інформаційний центр систематично проводить масові заходи з теми краєзнавства до всіх пам’ятних дат міста та рідного краю.
Так, у перший тиждень Місячника для учнів 4А та 4Б класів було проведено пізнавальні заходи - краєзнавчі ерудит-мандри «Найцікавіше про Херсон». Діти віртуально подорожували вулицями рідного міста, ознайомлюючись з історичними місцями та пам’ятниками.

local lore 2

Крім того, учнів було запрошено до шкільного Музею історії міста Херсона та для них було проведено екскурсію «Херсон – місто корабелів». Діти з великою увагою слухали розповідь заступника директора з виховної роботи, вчителя історії Синякова Р.О. про заснування нашого міста, будівництво на верфі перших кораблів для Чорноморського флоту.

local lore 3

Велику зацікавленість виявили діти до польової гармати 17-19 століття та макету Херсонської фортеці кінця XVIII століття, який створено учнями нашого НВК.

local lore 4

Яскравою подією для учнів 4-х класів став візит до Музею історії міста Херсона, який створено у нашому закладі освіти ще у 2009 році та експозиції якого поновлюються щорічно предметами побуту з життя українського народу.

А потім всі разом сфотографувались на згадку про цей незабутній візит до музею.

local lore 5

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica