ВИЗВОЛЕННЯ ХЕРСОНА

До дня визволення Херсона від німецьких нацистів у навчальному закладі було проведено низку масових заходів.

У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано тематичну книжково-ілюстративну поличку «Вулиці Херсона пам’ятають». На ній представлені фотографії з історичної хроніки часів лихоліття нашого міста. Читачі з повагою вдивлялися в обличчя членів групи відважної молоді, яку очолював Ілля Кулик, а також фото підлітків-патріотів з Карантинного острова. Ознайомилися з художньо-документальним виданням херсонського письменника Леоніда Марченка «Клятве остались верны».

 

liberation of kherson 4

Учні 6А класу на чолі з класним керівником Білянською Ю.М. у цей день побували у Музеї історії міста Херсона, який знаходиться у нашому навчальному закладі. А також ознайомилися з історичними фотографіями стенду «Херсон в роки Другої світовій війни». Діти з великою увагою розглядали фото, а з розповіді класного керівника школярі довідались про активну боротьбу проти німецьких нацистів, яку розгорнули мешканці міста – це і терористичні акти, і організація диверсій на залізниці, і визволення військовополонених з концтаборів.

liberation of kherson 5

А потім у ШБІЦ вчитель історії Білянська Ю.М. детально розповіла учням про визволення Херсона, використовуючи презентацію, яку підготували випускники нашого НВК, члени гуртка «Юних краєзнавців». Діти з шанобливою повагою слухали про щоденний подвиг мешканців Херсона, які у ті роки робили все можливе для звільнення нашого міста від німецьких загарбників.

Ми завжди будемо вдячні героям, які у ті важкі часи відстоювали для нас право вільно жити у рідному місті.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica