БЕРЕЖІМО ПРИРОДУ РІДНОГО КРАЮ

Херсон – чудове місто. Ми з самого дитинства вбираємо у себе оточуючу неповторну красу природних ландшафтів, які можна побачити у нашому місті та області. Любимо у теплу пору року відпочивати у міських парках, на набережній нашого міста, прогулюватися тінистими алеями на проспекті Ф. Ушакова, купатися в освіжаючих водах Дніпра у Гідропарку. Безмірно користуємось дарами природи, не замислюючись про її збереження.

red book 1

 

У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було проведено низку заходів з краєзнавчої природоохоронної тематики. До вивчення флори і фауни рідного краю було залучено наших менших читачів – учнів 2-А, 2-Б, 2-В класів. Основну увагу було приділено ознайомленню з книгою «Червона книга Херсона» та акцентовано увагу на бережливе відношення до всього рослинного та тваринного світу, який нас оточує.

red book 2

«Червона книга Херсона» - це своєрідна азбука юних натуралістів, котрі лише розпочинають вивчати розмаїтий тваринний та рослинний світ нашого краю. За допомогою кольорових ілюстрацій учні змогли скласти уявлення про рідкісних представників флори та фауни міста Херсона; згадати, яких з них вони могли бачити, коли відпочивали на природі, а з якими ознайомилися тільки на сторінках книги.

red book 3

Діти уважно розглядали малюнки рідкісних рослин, комах, птахів, тварин, щоб потім впізнати їх на природі та зберегти. На жаль, деяких з них ми вже не зможемо побачити та помилуватися їхньою красою і причиною тому є недбайливе ставлення людини.

red book 4

Червона книга – свідчення про сучасний стан видів тварин і рослин, що перебувають під загрозою зникнення. Тільки вивчаючи, спостерігаючи та піклуючись про них, ми зможемо їх зберегти.

Наприкінці спільного уроку діти з задоволенням подивились відео про заповідник «Асканія-Нова», а потім відгадували відео загадки про тварин, які живуть у заповіднику.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica