РОЗПОЧАТО РОБОТУ STEM-ЛАБОРАТОРІЇ

Сучасний світ швидко змінюється: на зміну застарілим напрямам освіти приходять більш мобільні, гнучкі, прилаштовані до сьогодення. У Херсонському НВК № 51 ім. Г.О. Потьомкіна днями відбулася подія, що безумовно вплине на організацію освітнього процесу найближчі роки. Відкрито STEM-лабораторію.

STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics) – це популярний напрям в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

STEM-лабораторія – це універсальне рішення, розроблене ІТ-фахівцями разом із практикуючими вчителями для підготовки кваліфікованого випускника школи.

stem lab 1

У травні-серпні 2020 року група вчителів НВК на чолі із вчителем фізики Дмитром Сидоренком брали участь у Конкурсі шкільних ініціатив, оголошеному Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» (керівник – Юрій Антощук) в рамках проєкту «Локальні дії: Глобальні зміни» у Червонограді, Вінниці, Херсоні, Нікополі, Краматорську за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні. Як результат – команда виборола грант на загальну суму 45000 грн. на реалізацію проєкту - оснащення STEM-лабораторії. Не стояли осторонь і наші батьки: так, завдяки Фоменко Р.П. учні отримали 5 комплектів електронного конструктора для уроків фізики «Супер вимірювач «Знаток».

Херсонський НВК № 51 тільки на початку шляху – попереду подальше оснащення лабораторії та забезпечення її повноцінного функціонування з єдиною метою створення нового освітнього, цифрового, соціального, технологічного простору в освітньому процесі. Реалізація проекту сприятиме розвитку учнівської молоді та формуванню їхніх лідерських якостей, роботі в групі. Впровадження STEM освіти в освітній процес підвищить якість освіти, та створить умови для дослідницької роботи. Наша програма- максимум – створити умови для формування прогресивної, самодостатньої, творчої, креативної молоді.

stem lab 2

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica