МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

«Мова - духовне багатство народу. Чим глибше людина пізнає тонкощі української мови, тим тонша її сприйнятливість до гри відтінків рідного слова, тим активніше сприймає серце красу слова», - таку думку висловив про рідну мову видатний український педагог і письменник Василь Сухомлинський.

native language day 1

До святкування Міжнародного дня рідної мови завідувачкою бібліотечно-інформаційним центром Ревуцькою Н.І. було організовано тематичну полицю «Найбільший скарб – це наша рідна мова!».

 

native language day 2

З великим задоволенням учні навчального закладу завітали у цей день до бібліотеки, щоб перегорнути сторінки улюблених книг митців українського слова. Разом з учителем української мови і літератури Оганесян А.В. для учнів 5А та 5В класів було проведено інтерактивну мовознавчу вікторину «Скарби рідної мови». Учні 5Б класу брали активну участь у лінгвістичному шоу «Словограй», яку було проведено вчителем української мови і літератури Подоляк О.П.

native language day 3

Діти із задоволенням брали участь у різних міні-конкурсах на знання української мови, розгадували анаграми і ребуси, згадували прислів'я та приказки про нашу рідну мову.

Учні зрозуміли, що найцінніше в житті кожної людини – це рідна земля і рідна мова. У кожному рідному слові звучить незбагнена любов до своїх близьких, друзів, країни. Пам'ятаймо завжди про це, бережімо, збагачуймо та примножуймо красу рідної мови!

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica