ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА

В Україні щороку, починаючи з 2008-го, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини.

Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

У 2019 році тиждень права проходив з 9 по 14 грудня, в його рамках були проведені:

  • уроки про права людини;
  • виступи лекторських груп;
  • правові конкурси та ігри.

all ukrainian law week 1

all ukrainian law week 2

Протягом тижня соціально-психологічною службою НВК проводилась низка заходів інформаційного характеру. Оновлено інформаційний стенд. В 8‑9 класах пройшли відео лекторії з теми «Ненасильницька поведінка», де розглядалися проблеми насилля в сучасному світі, учні формували власне ставлення до цієї проблеми та відбувалася презентація громадського проекту «Дім (не) насилля».

all ukrainian law week 3

Діти середньої ланки навчання долучилися до створення малюнкової соціальної реклами «Насиллю в моєму світі не місце!»

all ukrainian law week 4

13 грудня 2019 року під час тренінгового заняття «Булінг – модне слово чи дійсність?» молодші підлітки 5‑Б класу вчилися бачити в собі та інших позитивні якості, поважати себе та інших, бути гарними друзями, запобігаючи тим самим розвитку проявів насильницької поведінки один до одного.

Професор кафедри професійної освіти ХДАУ Черемісін Олександр Вікторович провів лекцію для учнів 101 групи колегіуму на тему «Місцеве самоврядування на Півдні України: історичні паралелі».

all ukrainian law week 5

Тиждень був наповнений емоціями взаємопідтримки та взаємоповаги.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica