МАЙСТЕР-КЛАС

Новітнє суспільство висуває до освіти нові вимоги, однією з яких є формування особистостей, що спроможні ухвалювати неординарні рішення й ефективно налагоджувати взаємини у швидкоплинній реальності. Активність, самостійність, творчість, здатність адаптуватися до стрімких змін – ці риси особистості дуже важливі на сучасному етапі історичного розвитку, а їх формування потребує реалізації нових підходів до процесу навчання.

Так, 23 жовтня на базі Херсонського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня-спеціалізована школа ІІ ступеня-колегіум» № 51 ім. Г.О. Потьомкіна Херсонської міської ради спільно з методичним кабінетом при управлінні освіти Херсонської міської ради відбувся майстер-клас учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури «Новий зміст літературної освіти в 10-11-х класах; нові програми, нові підходи до викладання». Під час роботи майстер-класу педагоги НВК охоче ділилися власним досвідом.

seminar 1

Соколова Ю.О., учитель української мови та літератури презентувала роботу «Новий зміст літературної освіти. Нові підходи до викладання української літератури у старших класах», у якій акцентувала увагу присутніх щодо важливості використання сучасних підходів у викладанні української літератури.

Смолінська О.О., учитель зарубіжної літератури у своєму виступі зазначила, що для реалізації формування креативної особистості школяра доцільно поєднувати традиційні та інноваційні методи навчання.

seminar 2

Вчителями української мови та літератури Свистун Ю.Ю. та зарубіжної літератури Галкіною І.В. представлено відеофрагменти уроків у 10 та 11 класах.

Крім того, заступник директора Задирко С.В. розповіла про систему роботи щодо забезпечення функціонування блогів вчителів-словесників навчального закладу, використання матеріалів блогів при здійсненні освітнього процесу.

Підсумком зустрічі для гостей завідуюча бібліотекою Ревуцька Н.І. розповіла про роботу шкільного інформаційно-бібліотечного центру НВК.

seminar 3

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica