КРОКУЄМО КОСМІЧНИМ ПРОСТОРОМ

У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі цілий тиждень проводились масові заходи, присвячені космічним дослідженням людства та участі українців у розвитку космонавтики.

Учням 3А, 3Б, 3В, 4А, 4Б, 4В класів було проведено наступні масові заходи: космічний лабіринт «Шляхами Сонячної системи», досьє цікавих фактів «Космос і Україна». Діти з задоволенням грали у віртуальну гру: «Мандри у космос». Багато цікавого вони дізналися про космос, який ще називають Всесвітом, - це весь світ, що навколо нас. Те, що нам добре знайоме; те, що оточує нас з дитинства, і те, про що ми навіть не здогадуємося. Але відтоді, як із Землі стартувала перша ракета, люди все більше стали одержувати знань про космос.
Вагомий внесок в освоєння космічного простору зробили такі видатні вчені-українці, як Ю. Кондратюк, С. Корольов, М. Янгель, В. Глушко. Побувало у космосі багато українських космонавтів. І серед них – Жолобов Віталій, наш земляк, який народився у с. Стара Збур'ївка Голопристанського району.
Першим астронавтом незалежної України став Леонід Каденюк. Він здійснив свій політ 19 листопада 1997 року у складі міжнародного екіпажу на американському космічному кораблі «Columbia». І тоді вперше український гімн пролунав у відкритому космосі.
У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі також було організовано книжково-інформаційну виставку «Україна і космос», тематичну полицю «Космічні досягнення України». Школярам проводились інформхвилинки з теми космічних досягнень людства і внесок нашої країни у цю передову галузь. Діти малювали дивовижні малюнки про космос, які було розміщено на експозиції.
Ця тема найбільш запитувана у бібліотеці дітьми. Вони постійно цікавляться темою космічних досліджень та читають науково-пізнавальні книжки та енциклопедії.

space research week 1

space research week 5

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica