ПРАКТИКУМ ДЛЯ ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕКАРІВ

На базі Лабораторії перспективного досвіду з організації фондів шкільних бібліотек, яка функціонує у НВК № 51 вже понад 12 років, систематично проводяться методичні заходи для фахівців.

Тож і цього разу завідуючою шкільною бібліотекою Ревуцькою Н.І. було проведено практикум для бібліотекарів «Школи каталогізатора». На занятті було розглянуто тему пересистематизації книг розділу бібліотечного фонду – 8 «Загальні питання лінгвістики та літератури. Філологія». Бібліотекарі на практиці систематизували книги згідно таблиць «Універсальної десяткової класифікації» наступних розділів бібліотечного фонду «Мовознавство», «Літературознавство», «Художня література».
Більш детально було розглянуто питання присвоєння індексів УДК творам літератури України та книгам з краєзнавства. Значну увагу було приділено перестановці фонду за індексами УДК та організації роботи з каталогами та картотеками. На всі запити шкільних бібліотекарів було надано професійну відповідь з практичним показом пересистематизації книг даної тематики.
Бібліотекарі навчальних закладів були задоволені заходом та побажали нових творчих знахідок для удосконалення роботи шкільного бібліотечно-інформаційного центру.

workshop for school librarians 1

workshop for school librarians 2

workshop for school librarians 3

workshop for school librarians 4

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica