ПАМ'ЯТЬ ПРО ГЕРОЇВ КРУТ

25 січня учні 8-А і 10-го класів зібралися у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі, щоб разом провести урок-спомин «У наших серцях не згасне пам'ять про героїв Крут», присвячений вшануванню подвигу героїчній молоді – студентам нової української держави, які загинули в бою за її незалежність у 1918 році на залізничній станції Крути. Минуло вже сто один рік з дня тієї битви, коли кілька сотен юних патріотів захищали молоду українську державу.

Завідуюча шкільною бібліотекою Ревуцька Н.І. виступила з історичною довідкою про події під Крутами, а потім учням було продемонстровано відеофільми з кадрами історичної хроніки.
Подвиг молодих патріотів сколихнув серця наших учнів. Вони вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв-юнаків, які показали приклад мужності і відданості країні. Тому з такою відвертістю школярами було прочитано вірші українських поетів про юних захисників-героїв.
Бій під Крутами назавжди залишиться в національній пам'яті як свідчення героїзму молоді у відродженні української державності.

kruty 1

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica