СОБОРНІСТЬ УКРАЇНИ

У цьому році наша країна по-особливому відзначає одне із найважливіших державних свят – День Соборності України. Саме цього дня, рівно сто років тому, дві політично розірвані українські землі - Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка - стали однією спільною державою.

 

unity day 1

До відзначення цієї визначної події у житті українського народу у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано ілюстративно-літературну виставку «Наша сила - в єдності!». Завідуючою бібліотекою Ревуцькою Н.І. було проведено інформхвилинки для школярів про найважливі історичні події, які супроводжували цей важливий акт.

unity day 2

Крім того, для учнів 5А, 5Б, 9А класів було проведено масовий захід «Соборна мати Україно, одна на всіх як оберег». А для учнів 3Б класу було проведено екскурс у минуле «Єдність українського народу».

unity day 3

Школярам було продемонстровано відеофільми з кадрами історичної хроніки про знаменну подію, яка здійснила споконвічну мрію українців про об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Діти зацікавлено слухали про минуле українського народу, його вічне прагнення до свободи і боротьбу за незалежність українських земель, яка знайшла своє відображення у творах кращих письменників і поетів – Т.Г.Шевченка, І.Франка, Лесі Українки.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica