ЖИВІ ДЖЕРЕЛА МУДРОСТІ НАРОДНОЇ

Українці, як одна з найдавніших націй у світі, мають багаті й своєрідні народні традиції та звичаї. Народні свята та обряди є однією з головних частин життя українського народу не тільки у давнину, а й сьогодення.

У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі нашого навчального закладу для всіх учнів початкової школи було проведено масові заходи з ознайомлення дітей з українськими традиціями зимових свят. Дітям було продемонстровано відеофільми і презентації про яскраві та колоритні народні обряди у зимові свята. Із покоління в покоління передавалися ці народні обряди про те, що необхідно було робити у кожний конкретний день, починаючи з першого дня зимових свят, від дня Святого Миколая до Богоявлення (Водохреща).
Всі масові заходи відбувалися жваво та весело. Діти згадували колядки, щедрівки, посівальні пісні, декламували їх та співали хором.
Знання народних традицій, звичаїв є частиною нашої національно-духовної культури і важливі як для сучасних дітей, так і майбутніх поколінь нашої країни.
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр нашого навчального закладу запропонував школярам усіх класів дізнатися більше про історію культури, народні звичаї, традиції свого народу та прочитати багато нового і цікавого з книжок,які представлені на тематичній полиці «Свята і звичаї українського народу».

folk wisdom sources 1

folk wisdom sources 3

folk wisdom sources 2

folk wisdom sources 4

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica