НА КРИЛАХ ЛЮБОВІ І ДОБРА

У всіх бібліотеках навчальних закладів нашої країни з 1 по 31 жовтня проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини». У цьому році місячник було присвячено видатному українському педагогу-гуманісту, вченому зі світовим ім’ям В. О. Сухомлинському з нагоди 100-річчя від дня його народження. Долучився до цього щорічного заходу і наш шкільний бібліотечно-інформаційний центр.

libr month 1

В.О.Сухомлинський писав: «Однією з істин моєї педагогічної віри є безмежна віра у виховну силу книжки». Саме тому, першим днем відкриття Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у нашій бібліотеці став Відкритий урок читання, який проходив під гаслом - «У школі навчаємось доброму». У ШБІЦ було організовано літературно-ілюстративні виставки «Великий педагог, великий Добротворець», «Під вітрилами книжки – до нових відкриттів» для учнів 1-х – 10-х класів та тематична полиця для педагогів «Гуманізація освітнього простору у вимірі педагогіки В.О. Сухомлинського».

libr month 2

Щоб вшанувати пам'ять людини, яка все своє життя й усе своє велике серце присвятила дітям та популяризувати її художню творчість з учнями 4-А, 4-Б, 4-В класів було проведено урок людяності «З книгою дружити – у світі любові жити», де учні пригадували твори В.Сухомлинського, знов і знов усвідомлюючи, що головне завжди залишатися справжньою Людиною, незважаючи ні на які обставини, толерантне ставлення до інших і до всього оточуючого. У ході занять було проведено обговорення оповідань В. Сухомлинського. Діти оцінювали позитивні та негативні зразки поведінки героїв оповідань.

libr month 3

Для учнів 3-Б класу було проведено урок людяності «Школа добрих вчинків», а учні 3-А, 3-В класів приймали участь у літературній подорожі «Казковий світ В. Сухомлинського». Школярі 3-А класу представили навіть три інсценівки оповідань В.О.Сухомлинського.

libr month 4

Домашнім завданням для учнів 3-х - 4-х класів було намалювати ілюстрації до творів великого педагога. Діти успішно справилися з цим завданням. Малюнки були різноманітні. Конкурс дитячих ілюстрацій до казок В.Сухомлинського дав змогу розкритися творчим здібностям дітей і показати їм, що кожен з них – особистість.

libr month 5

Етикет-годину «Живемо у світі любові і добра» було проведено учням 2-Б класу, де на прикладах поведінки героїв літературних казок Василя Сухомлинського було показано дітям, яким треба бути в житті.

libr month 6

Школу доброти «Домашні улюбленці і ми» було підготовлено учням 1-Б класу. Їх було ознайомлено з казками про тварин, птиць, комах, які вчать дітей добру, милосердю, взаємодопомозі і турботі про навколишній світ. А в кінці заходу діти з задоволенням розгадували загадки про домашніх улюбленців.

libr month 7

Всі масові заходи у бібліотеці було проведено з метою формування у дітей уявлення про те, що добра, чуйна людина завжди допомагає іншим, поважає, піклується і добре ставиться до рідних і друзів. Учні навчились оцінювати вчинки головних героїв оповідань, наслідувати їх позитивні риси та вірити в силу любові, дружби, добра і справедливості.

libr month 8

Сухомлинський Василь Олександрович відзначав: «Школа стає справжнім вогнищем культури тільки тоді, коли в ній панує чотири культи: культ Батьківщини, культ людини, культ книги і культ рідного слова».
Тож плекаймо бажання дітей читати і пізнавати світ завдяки книзі.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica