ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

17 травня у НВК № 51 проведено День цивільного захисту, задачею якого було відпрацювання вчителями, учнями, технічними працівниками та керівним складом цивільного захисту дій колективу навчального закладу за сигналом «Повітряна тривога! Укриття при раптовому нападі», а саме – евакуація учнів та вчителів із приміщення школи в безпечне місце.

План проведення Дня цивільного захисту передбачав:огляд сил і засобів цивільного захисту; тренування невоєнізованих формувань цивільного захисту; проведення уроків цивільного захисту; дії колективу школи за сигналом «Повітряна тривога! Укриття при раптовому нападі».
Напередодні та в День цивільного захисту були проведені інструктажі та практичні заняття із невоєнізованими формуваннями цивільного захисту, що дало можливість ще раз скоординувати дії підрозділів і провести термінову евакуацію. Із учнями початкової школи проведено роз’яснювальну роботу.
Проведені навчання виявили високий рівень відповідальності посадових осіб цивільного захисту з організації занять; достатній рівень підготовки особового складу невоєнізованих формувань цивільного захисту до дій в умовах надзвичайної ситуації; чіткі дії педагогічних працівників з організованої евакуації учнів.
Проведене тренування показало, що члени педагогічного, учнівського та трудового колективів обізнані з правилами дій у надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись у безпечне місце. Усі учасники навчання суворо дотримувались правил техніки безпеки.
Протягом дня класними керівниками 1-11 класів була організована виставка малюнків «Захист людини у надзвичайних ситуаціях», виставка інформаційних бюлетенів «Способи захисту від впливу небезпечних факторів, викликаних надзвичайними ситуаціями», виставка газет «Надання долікарської допомоги постраждалому».

dcz 002

dcz 003

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica