ВИПРОБУВАННЯ-ДЖУРА – 2018

З 4 по 6 травня в урочищі «Ближні Карабаї» були проведені фінальні змагання Всеукраїнської військово-патріотичної гри Випробування-Джура - 2018. Метою проведення змагань є пропаганда серед підлітків здорового та активного способу життя, популяризація військово-прикладних та туристичних видів спорту. У фіналі приймали участь лише найкращі 11 команд міста Херсон.

Навчально-виховний комплекс №51 був представлений командою в середній віковій групі. Фінальні змагання проводилися в три дні.

1

В перший день відбувся заїзд команд та облаштування табору, що є також дуже важливим, тому що один із конкурсів це «Внутрішня служба та побут». Також в перший день відбулися тренінги та майстер класи на конкурси які відбудуться пізніше. Ввечері відбувся перший конкурс «Розвідників та топографів». Даний конкурс складався з двох етапів: спочатку команди здали залік з топографії, а потім протягом 2 годин польових робіт завданням яких було відмітити на спортивній карті місця встановлених на місцевості КП та заповнити карту позначками і характеристикою рослинності. Наша команда з першою перевіркою своїх сил справилась на відмінно і зайняла І місце.

2

Другий день був ще більш насиченим та цікавим. Все розпочалося змаганнями «Чумацький шлях», які проходили у вигляді крос-походу. Командам потрібно було знайти за допомогою карти 12 контрольних пунктів та на кожному з них виконати певні завдання: подолати перешкоду за допомогою вертикального маятнику, зав’язати туристичні вузли, стрільба з пневматичної гвинтівки, переповзти по пластунські та метнути гранату, читання слідів на контрольно-слідової смузі, вимірювання відстаней до недосяжних об’єктів, вимірювання азимуту, подолання болота за допомогою жердин, збирання та розбирання Автомата Калашникова, спорядження магазинна Калашникова, пошук радіостанцій за допомогою радіопеленгатора, перенесення КП з суддівської карти на командну, встановлення та зняття двоскатного намету, укладання рюкзака, одягання та знімання протигазів, подолання зараженої ділянки, виготовлення саморобних нош та транспортування на них «потерпілого». Всю цю дистанцію наша команда подолала за 2 години 35 хвилин, та добре виконала всі завдання, в результаті чого зайняла І місце.

3

Потім відбулися змагання на дистанції естафета «Штурм». Команда по парам долає такі етапи: 1 пара – паралельні перила та стрільба з гвинтівки, 2 пара – навісна переправа та метання гранати, 3 пара – горизонтальний маятник та метання дротиків. В якості естафетної палочки, команди передавали макети автомата Калашникова. Команда НВК №51 зайняла І місце.
Наступним проходив конкурс «Перетягування канату». Це єдиний конкурс в якому нам не вдалося потрапити в призову трійку.

5

Паралельно проходив конкурс радистів аварійного зв’язку, у вигляді короткохвильового тесту по встановленню радіо зв’язку рідною та англійською мовами. НВК №51 зайняв ІІІ командне місце, а Халіманов Гліб в особистому заліку ІІ місце. На цьому конкурсна програма дня закінчилася.

6

7

Останній змагальний день розпочався з «Школи безпеки». Командам потрібно було виконати наступні нормативи: : «Розгортання пожежних рукавів», «Одягання легкого захисного комплекту», «Одягання протигазу на потерпілого» та винесення «потерпілого» із небезпечної зони, «Зняття захисного комплекту». Наша команда зайняла І місце.

8

Наступним був конкурс «Медичної підготовки». Команди здавали залік з основ медичної підготовки з таких тем: реанімація; поранення; ядовиті рослини, змії та павуки та продемонстрували практичні навички надання першої домедичної допомоги. НВК № 51 зайняв І місце.

9

Потім відбувся конкурс «Знавців українського козацтва», де ми також показали гарні знання, в результаті чого зайняли І місце.

10

В продовж трьох змагальних днів відбувався конкурс «Внутрішньої служби та побуту». Під час перевірок експерти оцінювали: загальний порядок у таборі та наметах особового складу загонів; додержання норм особистої та суспільної гігієни, збереження та стан особистого і суспільного посуду, продуктів харчування; додержання правил безпечної поведінки та протипожежної безпеки у лісовій зоні; своєчасність виконання загоном команд та наказів штабу гри, зокрема: вихід команд на старти змагань та загальні шикування (за сигналом «Загальний збір»), прихід командирів на збори (за сигналом «Збори командирів»), виконання загонами команд «Підйом» та «Відбій», Правильність та чіткість несення у загоні внутрішньої служби (наявність та дії чергового по загону під час перевірок ) у денний час (з 7.00 до 20. 00) та патрульної служби (наявність та дії патруля по охороні табору) у вечірній час ( з 20.00 до 23.00). В цьому конкурсі ми також святкували перемогу.

11

В результаті за підсумками трьох-денних фінальних змагань Навчально-виховний комплекс №51 під керівництвом Зажерило Романа Леонідовича та Юрчук Ольги Дмитрівни у загальному заліку зайняв І місце. До складу команди чемпіонів увійшли:

  • Левартовська Аліна – 7 А
  • Проценко Ліза – 7 А
  • Малиновська Вероніка – 7 А
  • Махиня Ніка – 7 А
  • Ульянова Валерія – 6 А
  • Ставенко Андрій – 8 А
  • Жук Кирило – 7 А
  • Халіманов Гліб – 6 А

12

Вітаємо нашу команду з чудовою перемогою та бажаємо успіхів у майбутньому.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica