ВЕЛИКИЙ ДЗВІН СКОРБОТИ

До Дня пам'яті жертв Голодомору у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було проведено годину пам'яті «Великий дзвін скорботи».

 Запалимо свічки, хвилиною мовчання 
Пом’янемо всіх жертв отих страшних часів

Учням 9-А класу (класний керівник Білінська Г.В.) було продемонстровано презентацію, яку підготували і провели працівники бібліотеки-філії №17 Херсонської ЦБС. Школярів ознайомили з трагічною подією в історії України, використовуючи відеофільми, на прикладі яких було показано причини і результати голодомору 30-х років XX ст.

holodomor 1

holodomor 2

Завідуючою шкільним бібліотечно-інформаційним центром Ревуцькою Н.І. було організовано інформаційну виставку-спогад: «Великий дзвін скорботи» та проведено бібліографічний огляд літературних видань. Надаючи інформацію, було акцентовано увагу школярів на те, що сьогодні чесно і гласно повідомляється про цю страшну історію українського народу – голодомор 1932-1933 р. р., який став для українців найбільшою трагедією і найтяжчим злочином проти цілого народу. Упродовж десятиріч у книгах та засобах масової інформації не друкували жодного рядка про голодні роки. Про страшне лихо не дозволялося відкрито говорити, навіть згадувати в офіційних документах. Проте, у період демократизації і гласності «білу пляму» нашої історії було виведено із забуття. Це – вимога нашого часу. Лише з урахуванням минулого, тих драматичних подій, що дав нам 1933 рік, ми можемо йти в майбутнє і будувати наше демократичне суспільство.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica