З ЛЮБОВ’Ю ДО КОБЗАРЯ

Вічно живі слова Великого Кобзаря наповнюють наші душі благородними почуттями любові до рідної землі, кличуть берегти все те найкраще, що отримали ми у спадщину від минулих поколінь: героїчну історію, високу і чисту народну мораль, барвисту літературну мову. Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка надихає любов'ю до України, її історії.


У бібліотечно-інформаційному центрі було доповнено постійно діючу літературну виставку «Вінок пошани Кобзарю» новими інформаційними матеріалами про маловідомі факти його біографії. Протягом тижня біля неї систематично проводились інформхвилинки для учнів навчального закладу.

kobzar 1

Урок-пам’яті великому співцю українського народу Т.Г. Шевченку було проведено для учнів 7-А класу учителем української мови і літератури Свистун Ю.Ю. Спочатку дітям було продемонстровано відеофільм, а потім учні брали участь у літературній вікторині «Знавці спадщини Т.Г.Шевченка».
Віртуальний екскурс «Велич Тарасового слова» про важливі життєві віхи в житті Кобзаря, його поетичну та художню творчість було проведено для учнів 8-Б та 9-А класів учителем української мови і літератури Соколовою Ю.О.
Особливо дітей зацікавив один факт з життя Тараса Григоровича – це місце та обставини створення найвідомішого вірша «Заповіт».
Учні ознайомилися і з унікальним виданням, яке знаходиться у бібліотечно-інформаційному центрі – антологією, до якої ввійшов славетний програмний вірш Тараса Шевченка «Заповіт» та переклади цього твору на 147 мов народів світу.

kobzar 2

Щороку святкування дня народження Т.Г. Шевченка стало традиційним явищем для нашої країни. А з 2018 року 9 березня було запропоновано встановити офіційним вихідним днем для громадян України.

 

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica