МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ

8 грудня 2016 року наш шкільний бібліотечно-інформаційний центр приймав шкільних бібліотекарів з усіх навчальних закладів м. Херсона. На базі Лабораторії перспективного досвіду з питань формування і організації фондів шкільних бібліотек, яка функціонує у НВК № 51 з 2007 року, було проведено семінар-практикум на тему «Формування фондів шкільної бібліотеки: нормативно-інструктивні вимоги і практика їх застосування».

sem 03

У семінарі брали участь представники управління освіти Херсонської міської ради, централізованої бухгалтерії управління освіти Херсонської міської ради та провідні спеціалісти Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Відкрила семінар Стойчева Ірина Богданівна, головний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради, яка наголосила на важливість теми методичного заходу для розвитку шкільних бібліотек міста, головним завданням яких є забезпечення необхідних умов для творчого пошуку і роботи вчителів та інтелектуального і духовного розвитку учнів для майбутнього нашої держави.
Привітав учасників семінару і Осьмінін Павло Юхимович, директор НВК №51. Він акцентував увагу шкільних бібліотекарів на активне і обов’язкове використання інформаційно-комунікаційних технологій у популяризації читання для сучасних школярів, а також продемонстрував нову інформаційну експозицію «Формування української державності. 1917-1921», яка присвячена 100-літтю Української революції.
Завідувач відділу централізованої бухгалтерії управління освіти Херсонської міської ради Лещенко В.І. довела до відома шкільних бібліотекарів вимоги бухгалтерського обліку щодо обліку та вилучення підручників і навчальних посібників із фондів освітніх закладів.

sem 04

Презентувала роботу бібліотечно-інформаційного центру НВК № 51 завідуюча ШБІЦ Ревуцька Н.І. Вона провела також і практичну консультацію з обліку, використання та збереження підручників і навчальних посібників у фондах шкільних бібліотек.

sem 05

Заступник директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Попова Н. Ф. професійно керувала усім процесом проведення семінару, надаючи професійні консультації у всіх підгрупах шкільних бібліотекарів у його практичній частині.
Завершився семінар підведенням підсумків та побажанням частіше проводити такі важливі методичні заходи для підвищення результативності роботи шкільних бібліотек для забезпечення навчально-виховного процесу в освітніх закладах м. Херсона.

 

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica