ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ

07 грудня 2016 року у Херсонському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І ступеня-спеціалізована школа ІІ ступеня-колегіум» №51 ім. Г.О.Потьомкіна Херсонської міської ради відбулося відкриття тематичної виставки «Формування української державності в 1917 -1921 р.р.» за сприянням методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради та Комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради.

exhibit

Ця подія є визначною для нас з декількох причин.
По-перше, 2016 рік визнано роком української державності, ми відзначаємо 25 річницю Незалежності України. Хоча уперше в ХХ столітті незалежність України була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради. Держава проіснувала 3 роки. Це був час безперервної боротьби за її збереження.
По-друге 2017 рік проголошено Роком Української революції 1917– 1921 років. Цим заходом, ми відкрили урочистості пов’язанні з відзначенням 100-річчя початку української революції та боротьби з українську державність.
Гостям та учням 8-11 класів юні екскурсоводи НВК продемонстрували володіння історичним матеріалом на високому рівні. Відвідувачам була надана можливість ознайомитися більш детально з історичним минулим своєї Батьківщини, зрозуміти, який нелегкий був шлях українців у процесі творення власної Держави на початку XX століття.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica