ВІНОК ПОШАНИ КОБЗАРЮ

Так, у бібліотечно-інформаційному центрі була організована літературна виставка «Вінок пошани Кобзарю». А вже 3-го та 4-го березня завідуюча ШБІЦ Ревуцька Н.І. провела біля неї масовий захід – урок-пошану «Пісенність Шевченкового слова» разом з учнями  5-Б, 6-Б, 8-А класів та вчителем української мови і літератури Соколовою Ю.О.

У день народження Кобзаря з учнями 6-А та 7-А класів була проведена віртуальна інтернет-подорож «Відомий і невідомий Шевченко» з вчителем української мови і літератури Кисельовою Л.А. А у день пам’яті великого письменника і художника – 10 березня, з учнями 6-А класу було проведено урок-пам’яті «Великі українці: Т.Г.Шевченко» з вчителем української мови і літератури Подоляк О.П. Діти узнали багато нового з життя та творчості письменника, маловідомі факти його біографії та ще раз перевірили свої знання у літературній вікторині.
Після проведення масових заходів діти з цікавістю роздивлялися факсимільне видання рукописного збірника поезій Т.Г.Шевченка, перший запис в якій було зроблено 21 лютого 1858 року, а останній – за кілька місяців перед смертю – 5 грудня 1860 року. Учні з уважністю розглядали почерк великого поета та вчитувались у пророцькі вірші великого Кобзаря.
Поет високих гуманістичних ідеалів, він завжди  буде з нами в нашій боротьбі за мир, свободу і щастя, на «вольний, несповитий» земний світ, який ми повинні зберегти для наших дітей і внуків.

2012 01 04 03.04

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica