СВЯТО УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ

У день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – першого українського історика, видатного письменника та мислителя – прийшли уроки, присвячені українській писемності. Дослідники вважають, що саме з Нестора Літописця і починається писемна українська мова.

Nestor

Учні знайомилися з різноманітними довідковими та науково-пізнавальними  виданнями з теми. Особливо зацікавила школярів книга «Повість минулих років: Літопис». Ця книга – один із найдавніших літописів, у якому розповідається про далеке минуле нашого народу. Літопис є не лише цінним джерелом історії Київської держави, а й видатним літературним твором.
Цінність видання, який знаходиться у бібліотеці («Повість минулих років: Літопис».- Київ, Веселка, 1989), полягає у тому, що переказ літопису українською сучасною мовою здійснив письменник Віктор Близнець. Крім того, книга багато ілюстрована графічними малюнками відомого художника Георгія Якутовича. А ще у виданні надано на кожну історичну подію детальне історичне пояснення. Книга становить значну цінність як допомога у навчанні учнів, так і творчому розвитку особистості.
Заслуга великого Нестора – літописця полягає у тому, що він мовби звертається до існуючого покоління з патріотичним закликом бути гідними тих, кого вже немає, але хто полишив по собі добру пам'ять в історії.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica