ЗДОБУВАЄМО ЗНАННЯ!

До дня проведення Першого уроку в 2015/2016 навчальному році з національно-патріотичного виховання «Ми – нація єдина» шкільним бібліотечно-інформаційним центром навчального закладу було підготовлено тематичну полицю видань на допомогу вчителям, інформаційний список літератури з нормативно-правового і методичного забезпечення національно-патріотичного виховання дітей, а також видань науково-популярної та художньої літератури національно-патріотичного  спрямування.

svit navkolo nas1

А вже 3.09.2015 року у шкільному інформаційно-бібліотечному центрі було проведено 2 спільних уроки з природознавства з учнями 5-А, 5-Б класів та вчителем Чернишовою М.М. з теми «Джерела знань про природу».
Учні були ознайомлені з різноманітними довідковими виданнями з питань природознавства, вчилися знаходити необхідну інформацію в енциклопедіях, довідниках, словниках,  використовуючи  додатковий матеріал з метою більш якісної підготовки до уроків.
В основному було акцентовано увагу учнів на довідкових виданнях, які є у великій кількості у бібліотечному фонді. Це такі видання як:
- Світ навколо нас:Енциклопедія для дітей та всієї родини. Т. 1-7;
- Універсальний довідник школяра: 5-11 класи;
- Современная украинская энциклопедия. Т. 1-16;
- Энциклопедия тайн и загадок. Т. 1-6;
- Я пізнаю світ;
- Все про все. Т. 1-8;
- Энциклопедия «Открой мир вокруг себя. Disney.» Т. 1-39 тощо.
Учень, який навчиться шукати інформацію за допомогою енциклопедій, словників, довідників легко знаходитиме додаткову інформацію також в інших джерелах.
Тому, учні 5-х класів вчились користуватись довідковими матеріалами, що представлені у ШБІЦ, на різних носіях інформації як друкованих, так і електронних.
Так, школярі вчились працювати у бібліотеці з друкованою та електронною версіями книги «Шкатулка Чёрного моря».
Дітям було продемонстровано можливості пошуку інформації та одержання необхідних знань з природознавства з світової мережі Інтернет. За допомогою 3-х комп’ютерів, які знаходяться у бібліотеці, за лічені хвилини школярі знайшли потрібну інформацію у вигляді тексту,картографічну, а також відео та аудіо  матеріали.
Сподіваємося, що проведений масовий захід стане імпульсом для пробудження цікавості до навколишнього світу та основою здобуття ґрунтовних знань і неоціненною допомогою в навчанні.

 svit navkolo nas2

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica