Тиждень початкової школи

З 14 по 17 квітня у НВК пройшов Тиждень початкової школи.  Пропонуємо переглянути фотозвіт про проведені заходи.

День рідної мови

14 квітня
«Весняні народні розваги»

Учні 2-х класів у цей день брали активну участь у проведенні заходу «Весняні народні розваги». Діти були залучені до пізнавальних конкурсів «Весняні прикмети», «Вгадай народне свято», «Продовж пісню». Також діти були залученні до виконання народних пісень. Були учасниками ігор та хороводів.

tpsch05

tpsch09

Мовний турнір юних мовознавців
У мовному турнірі змагалися команди 4-х класів. Вони продемонстрували високу ерудицію, довели, що володіють культурою слова.
У ході турніру учні демонстрували вміння перекладати слова з російської на  українську мову, розв’язувати ребуси. Ділилися знаннями з народної мудрості, доповнюючи кінцівки прислів’я.  При проведені конкурсу редакторів юні мовознавці знаходили помилки в реченнях. Завданням творчого конкурсу було скласти вірш про рідну мову.
В турнірі мовознавців участь брали і вболівальники. Вони показували свої знання з української мови.

tpsch07

tpsch08

День математики
15 квітня
Математичний КВК

15 квітня 2015 року відбувся математичний КВК між учнями перших класів.  У грі брали участь 3 команди, у кожній з яких було по 10 учасників. І у кожної команди був свій капітан. Всі учні, які брали участь у КВК, мали емблеми з назвами своїх команд. Команда 1-А класу мала назву «Фіксики», 1-Б клас були «Веснушки», а 1-В – «Знайки».

tpsch01

Метою заходу було  у цікавій формі закріпити одержані знання з математики. А також підняти настрій дітей, викликати почуття співпереживання за перемогу або невдачу товариша. Підтримувати інтерес до інтелектуальної діяльності, бажанням грати в ігри з математичним змістом, проявляючи наполегливість, цілеспрямованість і взаємодопомогу. Розвивати увагу, кмітливість, мислення, пам'ять, вміння спілкуватись. Формувати навички роботи в колективі.

tpsch02

Всі діти старанно та активно працювали, виконували завдання, відповідали на питання. Все це вони робили з гарним настроєм та цікавістю в очах. Також підтримуючи, співпереживаючи та допомагаючи один одному.
За результатами гри 1 місце отримала команда 1-Б класу, 2 місце – команда 1-А класу, а 3 – команда 1-В класу. Але, незважаючи на результати, всі учні залишилися задоволеними.

tpsch03

Для учнів других класів був проведений виховний захід «Математичний КВК» учителем 2-А класу Бондар Тетяною Миколаївною.
Команди «Круг» (2-А кл.), «Квадрат» (2-В кл.), «Ромб» (2-В кл.) змагалися у конкурсах: «Вгадай знак», «Математичний м’яч», «Задачі на увагу та кмітливість», гра «Не скажу», «Математичні ребуси», «Покажи відповідь», «Музична скриня», «Цифри у малюнках», «Математичні буси».
Під час змагання діти показали сталі знання таблиць множення та ділення, вміння логічно мислити, бути уважними та кмітливими. І глядачі, і команди були активні, веселі і, навіть, зосередженні.

tpsch04

День довкілля
16 квітня
«Засідання клубу знавців природи».
16 квітня у день довкілля для учнів других класів був проведений захід «Засідання клубу знавців природи».  Метою заходу було  узагальнити знання про природу рідного краю, формувати ціннісне ставлення до навколишнього середовища, виховувати культуру поведінки під час позакласного заходу.
Конкурсна програма складалась з ігор («Прибери зайве» для повторення знань про об’єкти живої та неживої природи;  «Розкажи про тварину»), вікторин («Хто я за пташка?», «Вгадай назви комах», «Рослини нашого краю») та музичних хвилинок.
Діти відгадували назви пташок та комах рідного краю за предметними малюнками та питаннями вікторин, розгадували загадки, слухали пісні про тварин та птахів, виконували музичні розминки.
Наприкінці заходу відбулась символічна посвята учнів у знавці природи.

tpsch06

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica