СУЧАСНІ БІБЛІОТЕЧНІ МЕДІА-УРОКИ

У цьому навчальному році значну увагу було акцентовано на формування у школярів навичок бібліотечно-бібліографічної культури. У популяризації основ бібліотечно-бібліографічних знань активно використовуються сучасні бібліотечні медіа уроки – навчально-практичні заняття з використанням мультимедійного супроводу.

У бібліотечному центрі було розроблено «План проведення бібліотечних уроків по формуванню інформаційної культури читачів 1-х - 11-х класів на 2016 - 2017 н. р.» та систематично проводились заняття.

media lessons 1

Для учнів 1-2 класів – це було знайомство з бібліотекою, її книжковими фондами, правилами користування бібліотекою та бережливим ставленням до книжок. На практичних заняттях діти з задоволенням виготовляли різні закладки для книг і підручників, вигадуючи нові форми, проявляючи фантазію і творчі здібності.

media lessons 2

В ігровій формі учні 3-х класів дізналися про основні та додаткові елементами книг, за допомогою яких можливо швидше вибрати книгу за інтересом, навчились самостійно добирати дитячі книжки за темами для читання.

media lessons 3

Захоплююче було проведено бібліотечні медіа уроки у 4-х класах з теми – «Всесвіт за абеткою: довідкові видання у шкільній бібліотеці». Діти змагалися між собою на швидкість знаходження потрібної навчально-пізнавальної інформації, користуючись різними джерелами друкованої продукції (науково-популярними виданнями з різних галузей знань, довідниками, словниками, енциклопедіями, періодичними виданнями для дітей), засобами бібліотечно-бібліографічної допомоги, у т.ч. Інтернет-ресурсами шкільної бібліотеки.

media lessons 4

Учні 5-х-11-х класів навчалися правильно використовувати мережу Інтернет, ознайомилися з правилами безпеки роботи в Інтернеті. Дітям було продемонстровано можливості пошуку інформації та одержання необхідних знань із видань на друкованій основі, які є у бібліотеці, а також можливості користування Інтернетом. За допомогою 3-х комп’ютерів, які знаходяться у бібліотеці, за лічені хвилини школярі знаходили потрібну інформацію у вигляді тексту, а також відео та аудіо матеріали за запитом. Учні також одержали знання з питань віртуального пошуку інформації з фондів бібліотек всіх типів, навичками користування електронними каталогами та електронними бібліотеками.
Відповідально віднеслись до виконання практичної частини бібліотечного уроку учні 101 групи зі складання бібліографічного опису книги та анотації для списку літератури. Вони зосереджено вивчали зміст кожної книги, для того, щоб дати точну і стислу анотацію. З цією роботою вони справилися на «відмінно». 

media lessons 5

Бібліотечні заняття проводяться у нашому навчальному закладі змістовно, цікаво та виховують вдумливого читача, який використовує всі джерела інформації для свого інтелектуального та творчого зросту.

media lessons 6

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica