Святкуємо Міжнародний день рідної мови

Мова - це не тільки духовний скарб нації.
Мова - це не просто засіб людського спілкування,  це те, що живе в наших серцях.
Напередодні святкування  Міжнародного дня рідної мови у нашому навчальному закладі пройшов цілий ряд заходів,  приурочених цій даті.

Завідуюча  бібліотечно-інформаційного центру  Ревуцька Н.І.  разом з вчителем української мови і літератури Кисельовою Л.А. провели для учнів  змістовні заходи з ігровими елементами для поглиблення знань з державної мови та  з метою виховання глибокої поваги до духовних  скарбів нашої нації.
У бібліотеці було організовано  тематичну полицю «Моя прекрасна українська мово!» та проведено біля неї   лінгвістичне шоу «Словограй»  з учнями 7-А класу (22.02.16)  та  конкурс ерудитів «Еврика» з учнями 5-А класу (24.02.16).
А  17 лютого для учнів 7-А та 8-А класів була запропонована лінгвістична дегустація «Відчуй смак рідної мови», яку провела співробітник  Херсонської  обласної  бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки  Мішаткіна М.В.

den movy1

Визначною подією як для всієї творчої спільноти м. Херсона, так і для учнів нашої школи стала зустріч з поетом - ювіляром  Анатолієм  Івановичем  Кичинським, лауреатом  Національної  премії України ім. Т. Г. Шевченка у  Херсонській  обласній  бібліотеці  для дітей.

den movy2

На цій зустрічі були присутні вчитель української мови і літератури Кисельова Л.А.  з  ученицею  7-А класу Шпаковою  Д. Вони з захопленням слухали  вірші  в авторському виконанні та спогади про своє життя   херсонського поета  А.І. Кичинського. І ще запам'яталася презентація нової книги Анатолія Кичинського «Вполювання вітру».
В цей день  пощастило і нашій бібліотеці, тому що  наша колекція цінних видань поповнилася ще однією  новою  книгою з автографом автора.
Проведені масові заходи ще раз показали нам усім, що значить для українців рідна мова. Бережімо та плекаємо її!

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica