ЗБЕРЕЖЕМО РIДНУ МОВУ

Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.
Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову попередніх поколінь з їх культурними здобутками.
Мова рідного народу оточує нас, живе з нами всюди і завжди. Згадаймо слова В. Сосюри: «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема». Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного надбання народу.
Тому знати, берегти і примножувати рідну мову, як це робили наші славні предки – це обов’язок кожної сучасної людини. Народ, який не усвідомлює значення мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті інших народів.
До святкування Міжнародного дня рідної мови завідуючою бібліотечно-інформаційним центром Ревуцькою Н.І. було організовано тематичну полицю «Мови рідної слово!».
У цей день разом із учителем української мови і літератури Соколовою Ю.О. для учнів 5-В класу було проведено літературно-мовний калейдоскоп «У серці, в душі, у самому єстві». Діти з задоволенням брали участь у різних міні-конкурсах на знання української мови.
Володіння рідною мовою є важливою ознакою культурної людини, її духовного розвитку. Любімо нашу рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє нашої країни!

5 mova

6 mova

7 mova

8 mova

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica