22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

22 січня у конференц-залі НВК№51 для 8-х та 9-х класів проходив відкритий захід до Дня Соборності України.

 

Людської пам’яті свіча хай запалає,
Коли життя знов набирає силу.
В ім’я народу хай вона палає
За муки, за життя і за могили
Хай вдячна пам’ять наша звеличає.
День Соборності пам’ятає…

Захід проводили вчитель історії та правознавства Білянська Ю.М. та педагог-організатор Стрелецька І.А., з метою виховання в підростаючому поколінні глибокої поваги та любові до Батьківщини, національної свідомості, людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу.

den soborn 001

Історична довідка:

День Собо́рності ­ свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.
Символом єднання в День Соборності став живий ланцюг, який в 1990-му році утворили українці від Києва до Львова.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica