ЧОРНОБИЛЬ. ВІДРОДЖЕННЯ

До Дня пам'яті героям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано інформаційну експозицію «Біль Чорнобиля з роками не зникає та тематичну полицю «Чорнобиль: погляд в історію».

Для учнів 5-А класу було проведено масовий захід «Чорнобиль: реалії сьогодення». У день 31-ї роковини трагедії на Чорнобильській АЕС діти (Осокін М., Тарасенко Я., Ульянова В., Свирщ В.) підготували та виразно прочитали вірші про подвиг героїв-ліквідаторів наслідків катастрофи. Учні класу вшанували хвилиною мовчання їх пам'ять.

chorn 17 2

Завідувач шкільного бібліотечно-інформаційного центру Ревуцька Н.І. докладно розповіла про закінчення будівництва нового захисного саркофагу над зруйнованим 4-м реактором у листопаді 2016 року. Чорнобильська аварія стала трагедією не тільки для України, але й для всього людства. Тож, у зборі коштів для будівництва саркофагу брали участь 28 країн світу. Загальними зусиллями було зібрано більше 1,4 мільярда євро.
Після аварії природа у зоні відчуження змінилася дуже сильно. На думку науковців, найвдаліший спосіб використання цієї території – створення заповідника заради збереження та вивчення місцевого біорозмаїття. І тому, з 30 березня 2017 року на території відчуження діє Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. Діяльність заповідника концентруватиметься на наукових дослідженнях розвитку природи з новим статусом міжнародної співпраці.

chorn 17 1

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica