СВІТ УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування», - таку думку висловив про рідну мову видатний український письменник Панас Мирний.

До проведення Тижня української мови і літератури у навчальному закладі завідуючою бібліотечно-інформаційним центром Ревуцькою Н.І. було організовано тематичну полицю «Рідна мово моя!».
З великим задоволенням учні навчального закладу відвідували бібліотеку, щоб ще раз перечитати сторінки улюблених книг митців українського слова. Разом з вчителем української мови і літератури Соколовою Ю.О. для учнів 7-Б класу було проведено конкурс ерудитів «Мова барвінкова», а учні 8-А класу брали активну участь у мовному КВК «А мова справді схожа на квітник».
Опанування українською мовою є найважливішим чинником національної самосвідомості. Навчання рідної мови забезпечує комфортне існування людини в суспільстві, розвиває духовні здібності, формує національний характер для подальшого розвитку і збереження надбань українського народу, його культури та народних ідеалів

wul 1017

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica