БРЕЙН-РИНГ «НАША БЕЗПЕКА»

23 лютого 2017 року в актовій залі НВК відбулася гра Брейн-ринг під назвою «Наша безпека».

Гра має на меті стимулювання пізнавальної діяльності учнів, вміння діяти в надзвичайних ситуаціях, приймати відповідальні рішення на основі набутих знань та власного досвіду. Розвивати мислення, мовлення, спостережливість, пам`ять, формувати комунікативну та життєву компетентності учнів. Виховувати відповідальне ставлення до власної безпеки.

Леонардо да Вінчі написав:
«Пам’ятай! Життя є дар,
І той, хто його не цінує,
Цього дарунку не заслуговує».
І, дійсно, найцінніше, що є у людини – це її життя. Воно дається їй тільки раз і його не можна прожити двічі. Отож, життя своє потрібно любити, цінувати і боронити від усього лихого. І в цьому вам допоможуть знання правил безпеки життєдіяльності.
Починаючи з того моменту, як дитина робить перші кроки, вона зазнає впливу небезпечних факторів. Небезпеки підстерігають дитину практично на кожному кроці – удома небезпека йде від електричних, газових приладів, пустощів із сірниками, на вулиці – необережність на дорозі, використання піротехнічних, вибухонебезпечних предметів, що може призвести до біди.
Пам’ятай! Твоє здоров’я і життя залежать не тільки від знання правил безпечної поведінки, а найголовніше – від їх виконання в будь-яких ситуаціях.
Чотири команди брали участь: 5-А клас «МНС», 5-Б клас «Веснянки»,6-А клас «Дорожній патруль», 6-Б клас «101»).
Актова зала була переповнена вболівальниками і учнями, яким дуже цікаво було спостерігати за грою команд, бо це дуже пізнавально.

our security 1

Всі 5 конкурсів пройшли надзвичайно цікаво, діти ретельно готувались, підійшовши до гри і з гумором і з серйозністю.
Оцінювали гру та знання дітей компетентне журі: директор навчально-виховного комплексу №51 Осьмінін Павло Юхимович, провідний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради Кошелюк Тетяна Василівна.

our security 2

На брейн-ринзі були і пісні, і театральні костюмовані постановки, і виступ агітбригади школи, все це з поєднанням знання та видачі інформації про безпеку життєдіяльності органічно виглядало.
Як творчо приготували домашнє завдання, показували сценки: правила поведінки під час перерви у школі, під час маршруту до школи та зі школи, правила поведінки на водоймі, правила поведінки при пожежі.
Наше шановне журі подяками нагородила всіх учасників, але першими були команда 6-А класу «Дорожній патруль», з чим їх і вітаємо.
Друге місце посіла команда 5-А класу «МНС», ну а два третіх місця розділили команди 5-Б класу «Веснянки» та 6-Б класу «101».

our security 3

Такі заходи, як брейн-ринг «Наша безпека в наших руках» треба проводити частіше і в кожній школі, бо життя одне і його треба берегти і цінувати.

Отож запам’ятайте, діти,
Що мить безцінно дорога.
Що нам дано не просто жити –
Не просто так горить зоря.
Кожна утрачена хвилина –
Ой, як важлива у житті.
Людське життя – це найсокровенніший дар Божий.
Воно дорожче за всі цінності земні і небесні.
Тож любімо, цінуймо, бережімо його.

 

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica