УРОКИ ПАМ'ЯТІ ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

До Дня пам'яті трагедії Бабиного Яру у НВК для учнів 5-11 класів пройшов урок памяті, який був організований учнівським самоврядуванням та вчителем історії Білянською Ю.М.

У шкільній бібліотеці було організовано тематичну полицю, на якій було представлено книжкові видання та інформаційні матеріали. Для учнів 5-А, 8-А класів та 201 групи було проведено бібліографічний огляд книжкових та електронних видань, які є в бібліотеці.
Завідуюча бібліотекою, Ревуцька Н.І., розповіла дітям про своє знайомство з жінкою-киянкою, якій пощастило уникнути тяжкої участі багатьох жертв Бабиного Яру, завдяки милосердю та чутливості українських людей. Вони не злякались укрити у своїй сім'ї 5-тирічну єврейську дівчинку, дали їй своє прізвище і тим самим врятували життя дитини. І це непоодинокий випадок, коли взаємодопомога та гуманність людей долали злочини німецьких нацистів.

Історична довідка
Ба́бин Яр – урочище на північно-західній околиці Києва. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган – за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів, заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica