КОНКУРС «BООК-анімація»

Продовжується  ІІІ етап загальноміського конкурсу «Книжковий драйв». Цього року він проводиться серед читачів шкільних бібліотек Херсона - учнів 9-11 класів і має назву «Book-анімація».

Терміни проведення творчого читацького змагання визначені наказом управління освіти Херсонської міської ради від 30.09.2013 № 316 та Положенням про конкурс, а саме:
- шкільний тур: жовтень 2015 р. – січень 2016 р., підведення підсумків та передача робіт-переможців до загальноміського журі – до 31 січня 2016 р.;
- міський тур: протягом лютого (за графіком), у формі очного захисту проектів переможцями;
- оголошення підсумків конкурсу та нагородження переможців – під час Тижня дитячого читання.

Учасники конкурсу повинні виконати наступні завдання:

1. Створити власну  book-анімацію, тобто рекламу книги мультимедійними засобами чи окремого твору сучасної української, зарубіжної літератури, книги письменника-земляка.
Основна задача – цікаво, винахідливо прорекламувати книгу, подати стислі відомості про автора, які б допомогли зацікавити потенційного читача його творчістю, довести, що саме цей літературний твір, ця книга варті уваги читачів-ровесників.
Подані на конкурс роботи можуть бути виконані у таких форматах:
відео-анімація, створена на веб-платформі www.powtoon.com, з подальшим розміщенням на спеціально створеному каналі на відео хостингу YouTube (за допомогою консультантів-кураторів - працівників Херсонської обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки)
Тривалість конкурсних робіт не повинна перевищувати 2 хв. 00 сек.
До участі в конкурсі одним автором (авторською групою) може бути подана лише одна робота.

2. Підготувати захист свого проекту, не більше, ніж на 2 хвилини. Це має бути виступ, що супроводжується слайд-презентацією, виготовленою в програмі MicrosoftPowerPoint, і містить:
- аргументацію вибору книги, твору для створення book-анімації, обраної  стилістики, засобів, матеріалів, використаних у проекті – фото, ілюстрацій, відео цитат тощо,
- власні враження конкурсанта від прочитання книги, твору,
- обґрунтування цільової аудиторії конкурсного відеопроекту: кому треба показувати book-анімацію і чому саме цій групі глядачів важливо, корисно й цікаво буде прочитати саме цю книгу, твори саме цього автора;
- останній слайд презентації – рейтинговий список із 5 книг, які конкурсант вважає кращими і хотів би порекомендувати для читання своїм ровесникам.
Вимоги до слайд-презентації: до 10 слайдів. Тривалість виступу-захисту має вкладатися у 2 хвилини.
Після виступу-захисту конкурсант має бути готовим відповісти на запитання журі конкурсу, глядачів, інших учасників.

До загальноміського туру конкурсу виходять лише роботи переможців шкільного туру (1 робота від кожної школи-учасниці). Підсумки шкільного туру оформлюються протоколом засідання шкільного журі конкурсу. До протоколу додається повний список дітей-учасників та інформація про переможців (вноситься до паспорту-заявки конкурсної роботи-переможця).
Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки протягом листопада-грудня буде проводити консультації щодо створення відео-анімації на базі рекомендованої платформи для учасників-школярів та для організаторів - шкільних бібліотекарів кожної другої та четвертої п’ятниці о 15.00 у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки (вул. Червоностудентська, 21, 3-й поверх) -  за попереднім записом.

Координатор-консультант: Крижановська Ольга Володимирівна, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування (тел. 41-03-47).

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica