ЗРОСЛА ЧИТАЦЬКА АКТИВНІСТЬ!

З самого початку навчального року у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі активно проводиться робота по залученню дітей до систематичного читання. На сьогоднішній день вже записано до бібліотеки  більш 70% читачів. Школярі з задоволенням відвідують бібліотеку, на перервах та після уроків читають енциклопедії та беруть додому художню та пізнавальну літературу, яка вивчається за шкільною програмою, користуються мережею Інтернет для виконання уроків.

lib 1

У бібліотеці постійно працюють учні 6-9 класів та колегіуму, використовуючи комп’ютери та вільний доступ до мережі Інтернет, з метою пошуку потрібної інформації та додаткових інформаційних матеріалів за темами  навчальних предметів, роздруковують безкоштовно на принтері реферати, повідомлення та сканують  друковані матеріали за темами запиту.

lib 2

Для учнів перших класів (1-А, 1-Б, 1-В) було проведено екскурсію до бібліотеки та перший бібліотечний урок: «Наш шкільний бібліотечно-інформаційний центр: знайомство з бібліотекою».

В ігровій формі діти дізналися про  правила  користування бібліотекою, правилами поведінки в бібліотеці  та бережливого  відношення до книг та підручників. Відповіли на  питання вікторини, відгадали загадки про літературних і казкових героїв.

lib 3

Перше  заняття з учнями 1 класів пройшло змістовно та цікаво. А вже після уроків першокласники з своїми батьками прийшли до бібліотеки, щоб ближче ознайомитись з книгами  та взяти їх додому для читання.  
Бібліотечно-бібліографічна та інформаційна освіта  школярів передбачена навчальною програмою з читання. Мета бібліотечних занять у початковій школі полягає в тому, щоб ознайомити молодших школярів з бібліотекою, її книжковими фондами, принципами розстановки книжок на полицях у відкритому для доступу фонді, бережливого ставлення до книжок.
Тому для  школярів початкової школи будуть щомісячно проводитися бібліотечні уроки. Інформаційні уміння і навички, прищеплені учневі вчителем і бібліотекарем у молодшому віці, є основою для подальшого розумового розвитку, успішного засвоєння всіх навчальних предметів у середній та старшій школі.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica