До Дня пам'яті та примирення

До відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано виставку-експозицію «Мужність і відвага крізь покоління» з метою вшанування подвигу Українського народу, його значного внеску у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

8 05

Інформація, представлена на експозиції, допоможе формуванню кожного школяра  як особистості, яка усвідомлює свою належність до Українського народу, сприймає війну «як складний суспільно-політичний процес, протистояння між країнами, народами, поглядами, але завжди – як лихо, як руйнівний процес, що дорого коштує кожному громадянину й руйнує економіку, культуру держав та долі звичайних людей».
Художня література, яка представлена такими видатними письменниками як  Загребельний («Європа 45», «Дума про невмирущого»), Довженко О. («Україна в огні», «Ніч перед боєм»), Гончар О. («Людина і зброя», «Прапороносці»), Гуменна Д. («Хрещатий Яр. Київ 1941 – 1943») тощо яскраво доносить до юного читача ті буремні події, подвиг людей, які мужньо боролись за свою свободу.
Експозицію доповнюють статті з газет, інформація з Інтернету та список корисних інтернет-посилань для зацікавлених читачів з основної теми.
Для вчителів підготовлено інформаційно-методичні матеріали, які друкувались у журналах «Історія України» у рубриках «Методика, практика, досвід», «Наука – вчителеві», «Мій урок».
Формуванню патріотичного настрою учнів також буде сприяти надання інформаційного матеріалу з краєзнавства: короткі довідки з воєнної історії Херсона і наших земляків, а також тих мужніх українських воїнів, які відзначились у боях за визволення Херсонщини від нацистських окупантів.
У статтях з періодичних видань можна  буде прочитати про підпільну боротьбу херсонців у період фашистської неволі, про подвиг молоді та юних патріотів Херсона. Проникливу, глибоко-емоційну повість про групу відважних підлітків, які проживали на Карантинному острові Херсона, було написано письменником Л. Марченко «Мальчишки с Карантинного».
Шлях до повного визволення України від нацистської навали  був тяжким і тривалим. Український народ ще довго заліковував рани, але біль від втрат ще й досі щемить у грудях, бо не має жодної сім’ї, яка б не зазнала горя від війни. Сьогодні ми живемо у вільній, незалежній країні і завжди будемо пам’ятати про загиблих воїнів та злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої світової війни.
Висловлюємо шанобливу повагу усім борцям проти нацизму.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica