Література – моє життя. Моя довічна любов – мій народ

Під такою назвою для учнів 8А класу у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі пройшов бібліографічний огляд однойменної виставки до 80-річчя від дня народження херсонського письменника Миколи Братана.

Поет, прозаїк, драматург, пісняр – людина, якою може пишатися наша земля. Сам – член Національної спілки письменників України, він 35 років очолював Херсонську організацію Національної спілки письменників України. Автор 50 книжок, в тому числі і дитячих. Діти мали змогу познайомитися з біографією та творами митця, відчути гостре, влучне слово Миколи Братана. Почувши вірші та уривки з творів письменника, учні переконалися у правильності слів Олеся Гончара, що написані ним про Братана в одному зі своїх листів: «Про мову я вже й не кажу: знову ці знахідки, мовні перлини, що рясноти їх треба, мабуть, аж остерігатися, щоб не передати куті меду. А загалом враження, що чуєш музику рідного слова».
Письменника, як це не гірко, вже немає з нами. Мабуть, передбачаючи цю мить, він якось написав у вірші «У дорозі до Вас»:
Може, вість промайне: був такий-то… немає…
Ви не вірте, що я передчасно погас.
А повірте в мандрівку, яка не минає,
Без печалі скажіть: він – в дорозі до нас.

literature2

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica